27. 9. 2024

День Крка без автомобілів

3 хв читання

Екологічні способи дістатися до роботи стають все більш популярними

У п’ятницю, 20 вересня, співробітники КРКА вже  вдев’ятий раз поспіль приєдналися до Європейського тижня мобільності. Щоб зробити свій внесок у збереження планети,  в цьогорічному заході Дня Крка без автомобілів взяли участь  співробітники з 13 країн, де розташовані бізнес-підрозділи компанії. Спільні поїздки на автомобілі на роботу, громадський транспорт, їзда на велосипеді, інші види екологічного транспорту або піші прогулянки є внеском співробітників КРКА у створення більш здорового середовища та покращення якості життя. Це головна мета Плану мобільності, прийнятого КРКА у 2015 році: мотивувати якомога більше працівників, якомога частіше використовувати екологічні види транспорту для поїздок на роботу.

Цьогорічна загальноєвропейська ініціатива намагається мотивувати нас змінити наші транспортні звички під гаслом: «Комфортний громадський простір для всіх». Там, де до людей, їхніх способів пересування та інших важливих для них видів діяльності  ставляться однаково, якість життя краща: більше соціальної справедливості, більше безпеки, менше шуму та забруднення повітря. Компанія КРКА також це розцміє і мотивує своїх співробітників використовувати екологічно чисті способи добирання на роботу.

Всі вони мають свої переваги і недоліки, як для широкої громадськості, так і для кожного з нас: з точки зору доцільності, гнучкості, енергоспоживання, безпеки та впливу на навколишнє середовище. КРКА пишається тим, що теми, включені до Плану мобільності, а також спільні зусилля щодо обмеження використання приватних автомобілів принесли свої плоди за останні 9 років.

Будь то велосипед, спільна поїздка, автобус, поїзд, електросамокат або піші прогулянки – співробітники KRKA знову і знову доводять, що екологічна мобільність стала частиною їхнього життя. Кількість тих, хто обирає сталу мобільність, зростає як у Словенії, так і в бізнес-підрозділах KRKA за кордоном. Цього року співробітники з 13 країн світу приєдналися до акції Krka Car Free Day зі співробітниками зі Словенії: Казахстану, Німеччини, Румунії, України, Боснії і Герцеговини, Білорусі, Хорватії, Словаччини, Угорщини, Фінляндії, Польщі та Чехії.  

Українська команда вже вкотре приєдналась до корпоративного Дня без автомобіля.

Колеги в різних регіонах діставались робочих місць на велосипедах, скутерах пішки, метро та тролейбусами.

Дякуємо команді Одеського регіону, Сергію Колеснікову, Черкай Тетяні, Чижиковій Оксані, Олександрі Беляєвій, Іванчов Едіті за активну участь, чудові відео та світлини.

Сучасні екологічні технології в сфері логістики

Цього року автопарк компанії KRKA вперше поповнився електричною вантажівкою для перевезення продукції в Словенії. Електрична вантажівка дозволить економити понад 15 тисяч літрів палива на рік.

Завдяки  акції Krka Car Free Day, постійній мотивації співробітників вибирати екологічно чистий транспорт для поїздок на роботу, орієнтації на найсучасніші технології та більш екологічні автомобілі, компанія реалізує свої цілі – зменшити використання особистих автомобілів, і тим самим сприяти підвищенню безпеки дорожнього руху, зменшенню негативного впливу на навколишнє середовище, і перш за все, поліпшенню якості повітря на всіх територіях, де яких працює КРКА.